Aktiviteter i närområdet

Utsikt i höga kusten

Höga kusten

Välkommen till ett dramatiskt landskap med världens högsta kustlinje. Ett av de vackraste naturvärldsarven som gjort för äventyr. Här njuter du av spektakulära vyer, storslagna vandringar, fiskevatten och nervkittlande aktiviteter. Missa inte Skuleskogens nationalpark med höga berg, gammal skog och havskust. Ett landskap som saknar motstycke i svensk natur. I nationalparken finns en rad vandringsleder, med olika längder och svårighetsgrader.
Löpare kring hörnsjön

Hörnsjön

En kort promenad från hotellet ligger Hörnsjön. Ett skogsområde som lockar till olika aktiviteter. Utmana dig själv och upptäck de olika trailstigarna eller ta en skön kvällspromenad längs det upplysta tre kilometer långa elljusspåret. Området är uppskattat av en bred målgrupp, från de som gillar att vandra till äventyrare som vill utmana sig själva och ta sig fram på skogsstigarna på cykel. I anslutning till spåret finns ett utegym i trä. Här kan du till exempel lyfta stockar och göra övningar med din egen kroppsvikt som motstånd.
forsen på paradisbadet

Paradisbadet

Ett av Sveriges bästa upplevelsebad finns i centrala Örnsköldsvik. Paradiset är en populär plats från de allra yngsta till de äldsta, och här finns något för olika tycke och smak. I detta tropiska äventyrsbad finns en rad olika rutschkanor, forsar, bubbelpooler och en utomhusbassäng med strömmande vatten. Direkt intill äventyrsbadet finns en 25 meter lång simbassäng med läktare, utöver den finns även en mindre barnbassäng samt vattengymnastikbassäng. 

Missa inte ett besök på den omtalade SPA-avdelningen. En plats för njutning, återhämtning och en bit god mat.

gula leden i örnsköldsvik

Gula leden

Ett stenkast från Örnsköldsviks stadskärna ligger Åsberget. Ett berg som erbjuder en vidunderlig utsikt över land, stad och hav. Här ligger den sex kilometer långa Gula leden vars grundförutsättningar skapades av inlandsisen. Den kuperade leden tar dig med på slingrande skogsstigar, över klappstensfält och slipade berghällar. Missa inte vindskyddet A -Maze-Thing, ett unikt vindskydd som kom till under arkitekturfestivalen Arknat.

gullviks havsbad

Havsbad

I Örnsköldsvik med omnejd finns en rad olika havsbad. Vidsträckta ständer med service till små vikar där du är så gott som ensam. En bilfärd från hotellet har du både Gullviks havsbad och Nyängets havsbad. Två omtyckta anläggningar med service.

Galleria örnsköldsvik

Shopping

Hotell Veckefjärden ligger endast fyra minuter (med bil) från Örnsköldsviks centrum med allt vad det har att erbjuda i form av mysig småstadsshopping och restauranger av hög klass. Här finns de stora butikskedjorna och samtidigt en mängd unika lokala butiker.

”Nära naturen, Höga Kusten, city, restauranger och självklart golfbanan”